5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Terör operasyonu: 7 gözaltı

VAN'DA TERÖR OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in dağ kadrosuna yaşam malzemesi götürmeye çalışan 7 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün 3 tekerlekli arabasıyla görevini yürüten bir güven timi görevlisi, yük taşıtan bazı şahıslardan şüphelenerek durumu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, ortaklaşa yaptıkları çalışmalar neticesinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in dağ kadrosuna lojistik destek sağladıkları tespit edilen M.E.A., E.A, T.İ., D.A., Ş.E. ve N.D.H. isimli şahıslar takibe aldı. Bu çalışmalar kapsamında önceki gün düzenlenen operasyonda, zanlıların da içerisinde bulunduğu minibüse kışlık elbise, çay, televizyon, CD, uyku tulumu, yara bandı, pil, tüp, kahve, pul biber, zeytin, şeker, tencere, ocak, pekmez, sıvı yağ, çorap, baharat, kar maskesi, kazak, ajanda, kitap, serum ve kan dondurucu ilaç gibi tahmini piyasa değeri 12 bin TL olan 60 kalem ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi. Malzemelere el konulurken zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında, ele geçirilen malzemeleri M.Ş. isimli şahsın talimatı ile örgütün kırsal alanına götürmek üzere aldıklarını söylediler. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, düzenledikleri operasyonla M.Ş.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, bugün öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:41:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 16:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?