5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Terör operasyonuna 2 tutuklama

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgileri olduğu ileri sürülen 2 kişi tutuklandı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaklaşık 3 ay önce yaptıkları çalışmalar neticesinde Van'ın Başkale ilçesinde esnaflık yapan M.K. isimli şahsın terör örgütü PKK ile bağlantılığı olduğunun tespit edilmesi üzerine bu şahıs takibe alındı. Yapılan teknik takip sonucu M.K.'nın terör örgütü PKK'nın Van kırsal bölgesinin sorumlusu olduğu tespit edilen K.S. isimli terörist ile irtibatlı olduğu ve terör örgütüne örgütsel amaçlı destek sağladığı tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyon sonucu M.K. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. M.K.'nin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda irtibatta olduğu terör örgütü PKK'nın Van kırsal sorumlu K.S.'nin Osmaniye ilinde olduğu öğrenilmesi üzerine Van Emniyet Müdürlüğü, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ile bağlantı kurarak K.S.'yi de yapılan operasyon sonucu yakalayarak gözaltına aldı.

K.S.'nin getirildiği Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Başkale-Gürpınar arasında kalan kırsaldaki bir mağarada terör örgütüne ait çok sayıda mühimmatın olduğu bilgisi üzerine harekete geçen TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün helikopterle gittiği mağaraya operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda mağara içerisinde toprağa saklanmış 13 adet F1 model savunma tipi el bombası, 24 adet RPG-7 anti tank roket mermisi, 1 adet Kaleşnikof marka tüfek, 11 adet bu tüfeğe ait şarjör, bin 472 adet kaleşnikof tüfeğine ait mermi ve 895 adet Bixi marka otomatik tüfeğe ait mermi ele geçirildi. Ele geçirilen ve tehlike arz eden 2 adet RPG-7 Anti Tank roket mermisi olay yerinde patlatılarak imha edildi. Gözaltına alınan terörist K.S. ile yardım yataklık yapan M.K. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderild

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 08:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?