5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Terör operasyonuna 3 gözaltı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde PKK/Kongra-Gel terör örgütüne lojistik destek sağladıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde PKK/Kongra-Gel terör örgütüne lojistik destek sağladıkları, temin ettikleri malzemeleri örgütün kırsal alanına kamplarına göndereceklerinin bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, malzemelere PKK/Kongra-Gel terör örgütünün dağ kadrosuna götürecek olan ve aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticisi F.B. ile Y.A. ve İ.K. isimli şahısları Van merkez, Özalp ve Saray ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Şahısların işyeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet jeneratör, iki adet kuru sıkı silah ile bu silahlara ait 14 adet fişek, cep telefonları, hafıza kartları, CD ler, dokümanlar ile yasadışı PKK/Kongra-Gel terör örgütüne ait sözde çeşitli simgeler bulunarak el konuldu.

Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Van eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüler. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 12:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?