2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) terör örgütüne üye 2 kişi ile
PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yardım eden ve yasadışı terör örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan 4 kişiyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, (TKP/ML) terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi olan ve illegal terör örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan B.K. ve E.Ş. isimli şahısları yaptıkları operasyon neticesinde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli mercilere sevk edildiler.

Zanlıların ikametinde yapılan aramada, 149 adet TKP/ML terör örgütünü öven yayın, 450 adet el ilanı, 31 adet döviz, 5 adet bildiri, 3 adet CD, örgütsel içerikli el yazısı dokümanlar bulunarak el konulduğu belirtildi.

Öte yandan TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonda, örgüte yardım eden ve yasadışı terör örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan M.S., H.S., F.T. ve F.İ. isimli şahısları düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adli mercilere çıkartılan zanlılardan F.T. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken M.S., H.S., ve F.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?