5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Terörist cenazesinde gerginlik

TERÖRİST CENAZESİNDE GERGİNLİK

Van'ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen teröristlerden birinin cenazesinin Adilcevaz ilçesine götürülmesi sırasında kısa süreli olaylar çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Ekim 2009 tarihinde Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak köyünde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen teröristlerden Sunullah Keserci'nin cenazesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Muradiye, Edremit, Bostaniçi belediye başkanları ve çok sayıda partilinin de bulunduğu grup tarafından Çaldıran Devlet Hastanesi morgundan alındı. Erciş ilçesi girişinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis

ekipleri, Van Belediyesi'ne ait araçla cenazeyi getiren grubun şehir merkezine girmesine izin vermedi. Polis ve DTP'liler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik üzerine grup taşla saldırdı. Polis, taş atan grubu tazyikli su ve biber gazıyla etkisiz hale getirdi.

Yaşanan olayların sona ermesi için milletvekilleri ve polis yetkililerinin görüşmelerinin ardından grup şehir merkezine girmekten vazgeçti. Cenaze, çevre yolundan Adilcevaz'ın Akçıra köyüne götürülerek toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 13:01:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 14:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?