3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Teröristin cesedi Van'da gömülecek

Hakkari kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışma da ölü olarak ele geçirilen teröristin cenazesi ailesi tarafından akşam saatlerinde teslim alınarak cenazenin Van'da toprağa verileceği bildirili.

Yaklaşık bir hafta önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri ile girişilen çatışmada bir PKK üyesi ölü olarak ele geçirilmişti. Cenazeye kimse sahip çıkmadığı için yaklaşık bir haftadan beridir Hakkari Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyordu. Cesedin bir süre önce PKK terör örgütü saflarına katılan Bitlis Hizan Kolludere köyü nüfusuna kayıtlı Serhat Düner'e ait olduğu açıklandı. İstanbul'da ikamet ettiği belirtilen Baba Fazıl Düner yakınları ile birlikte akşam saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesine gelerek cenazeyi teslim aldı. Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DTP'liler de hastaneye gelerek teröristin ailesi ile yakında ilgilenerek cesedin minibüse taşınmasına yardımcı oldular. Cenaze saat 23:30 sıralarında bir minibüsle Van'a gönderildi. Düner ailesi ise cenazeyi yarın Van'ın Hacıbekir Mahallesinde toprağa vereceklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 14:29:15
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 14:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ela tunç IP: 85.104.118.xxx Tarih : 7.10.2008 14:52:31

bu hainlerin cenazelerini ırak'a göndermek lazım aslında.vatan toprağı kutsaldır,bu kutsal toprak hainlerin cesedleriyle kirletilmemeli.onlar bu topraklar üzerinde değil canlı yaşamak,ölü olarak bile bu toprağa girmeyi hak etmiyolar