5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Terörle mücadele önleme kursu

Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan, teröre karşı yapılan onca mücadeleye rağmen hala bu konuda ülkenin zarar ve sıkıntı çekmekte olduğu belirterek, "Bugün yapılan bunca gayret ve çabaların değeri, vatan uğuruna şehit olan insanlarımızın kanının bir damlasının, annelerin gözünden düşen bir tek göz yaşının dahi bu manada verilen mücadelelerde tam karşılığı olamayacağını gayet iyi bilmekteyiz" dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 5 sürecek olan "Terörle Mücadele Önleme Faaliyetleri Kursu" İskele Caddesi üzerinde bulunan 2 Nisan Polisevi'nde başladı. Kursun açılış programına Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan, Terörle Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Bekir Akarsu, Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara, Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın ve 32 ilden toplam 50 personel katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kursun açılış töreninde bir konuşma yapan Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan, herkesin bildiği gibi terörle mücadelede yürütülen faaliyetlerin öneminin gün geçtikçe arttığını söyledi. Günümüzde hem teröristle mücadele hem de terörizmle mücadelede yöntemlerin değişmekte olduğunun altını çizen Uçkan, "Bu kapsamda terörü önlemenin bir çok çeşidi var. Bunlardan en önemlisi öncelikle terörü besleyen ona kaynak olan insan unsurunun önüne geçilmesi.

Bugün yapılan tüm çalışmaların ana kaynağı insan faktörüdür. İnsanın olmadığı yerde hiç bir şeyin olması ve gelişmesi düşünülemez. Dünyada ve özellikle ülkemizin baş belası olan terör olayları yakın tarihimizde 1970 yılından itibaren aktif ve kesintisiz bir şekilde günümüze kadar gelmiş. Halen bu sorunlar ile uğraşmaktayız. Bu sorunlar ülkenin hem güvenliğini, hem ekonomisini, hem eğitimini ve daha bir çok alanda olumsuz yönde etkilemektedir. Teröre karşı yapılan onca mücadeleye rağmen hala bu konuda ülkemizin zarar ve sıkıntı çekmekte olduğu görmekteyiz.

Bu gün yapılan bunca gayretlerin ve çabaların değeri vatan uğuruna şehit olan insanlarımızın kanının bir damlasının, annelerin gözünden düşen bir tek göz yaşının dahi bu manada verilen mücadelelerde tam karşılığı olamayacağını gayet iyi bilmekteyiz. Terörü önlemenin en kolay aynı zamanda en zor yolu insanımızı bu konuda bilinçlendirmektir.

Terörün insanımıza vatanımıza verdiği zararı onlara anlatmak. Her zaman birebir ilgilendiğimizi, en acı günlerinde ve en sevinçli günlerinde onların yanında olduğumuzu hissettirdiğimizde ancak bu şekilde başarabileceğimizi düşünebiliriz. Düşünün, en yakın evladını kaybeden bir insan, yanında bulunan ve ona en kötü gününde destek olmaktan hiç çekinmeden yerine getirmek bizim için en önemli ve en saygıdeğer bir konu olduğunu hiç bir zaman unutmamamız gerekmektedir" dedi.
Kursa, verilen kokteylin ardından basına kapalı olarak devam ediliyor.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?