6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Terzilik mesleği can çekişiyor

TERZİLİK MESLEĞİ BİTİYOR

Van'da 30 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Bahattin Güner, bugün birkaç yıl öncesine kadar para almaktan utandıkları kemer daraltma ve paça yapma işi ile nafakalarını çıkardıklarını ifade ederek, "Konfeksiyon üretiminin artması, ekonomik kriz derken şimdi çırak bile bulamıyoruz" dedi.

Bir dönem gözden mesleklerden olan terzilik artık bitme noktasına geldi. Yüzüncü Yıl İş Merkezi'nde yaklaşık 30 yıldır terzilik mesleğini sürdürdüğünü kaydeden Bahattin Güner, terzilerin artık iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Geçmiş yıllarda kentin seçkin insanları zanaat öğrenmek için torpille çocuklarını terzilerin yanına çırak olarak verdiğini kaydeden Güner, hazır giyim sektörünün hızla gelişmesi ve yaşanan ekonomik krizin terzilik mesleğini tamamen bitirdiğini kaydetti. Güner, Ucuz ithal kumaşlar ve gelişen hazır giyim sektörü bizim sonumuz oldu" dedi.

Terzilerin büyük bir bölümünün sadece pantolonların kemer kısmını daraltma, paça kısaltma ve yama işleri ile nafakasını kazandığını kaydeden Güner, "Bundan birkaç yıl öncesine kadar terziler olarak bu işlerde para almayı ayıplardık. Ama şimdi nafakamızı bu işleri yaparak kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

Güner, hükümetin tekstil sektörü için uygulamaya koyacağı teşvik paketlerine terzileri de dahil etmesi istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:17:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?