5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

THK'dan 'havacılık tesisi' müjdesi

TÜRK HAVA KURUMU'NDAN EREK DAĞI'NA 'HAVACILIK TESİSİ' MÜJDESİ

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, halk uçuşları ve paraşüt gösteri atlayışlarının yapılabilmesi için Erek Dağı'nda bir tesis yapmak için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Bu tesis sayesinde Erek Dağı eteklerinde yamaç paraşütü, yelken kanat gibi etkinlikler yapılabilecek, bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turist çekebileceğiz" dedi.

Kurum binasında konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Vahdettin Dicle, çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Dicle, kurmayı planladıkları tesisin yerinin belirlemesi için Ankara'dan bir teknik heyeti Van'a davet ettiğini belirterek, "Gelecek heyet uygun yer tespitinde bulunduktan sonra tesisimizi kurma çalışmalarına başlayacağız. Bu tesisimizde yamaç paraşütü, yelken kanat gibi havacılık sporları yapılabilecek. Böylece çok sayıda gencimizi havacılık sporlarıyla tanıştırmış olacağız.Projemizi hayata geçtiği zaman inanıyorum ki kente turist sayısı katlanarak artacaktır" diye konuştu.

THK Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, geçtiğimiz hafta düzenlenen halk uçuşları ile paraşüt gösteri atlayışlarının da büyük bir ilgi gördüğünü belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti. Dicle, tek amacının Van iline yakışır bir THK tesisi kurmak olduğunu belirterek, "Gençlerimize havacılığı aşılamak ve onlara bu hobiyi kazandırmak istiyorum. Bunu başarabilirsek çok mutlu olacağım" şeklinde konuştu.

Basın toplantısı, katkılarından ötürü bazı gazetecilere verilen takdir belgelerinin ardından sona erdi.

TÜRK HAVA KURUMU'NDAN EREK DAĞI'NA 'HAVACILIK TESİSİ' MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:47:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?