5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tıbbi atıklar için sterilizasyon tesisi

VAN BELEDİYESİ TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSLERİ AÇILDI

Van Belediyesi tıbbi atık sterilizasyon tesisleri gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Özalp-Van karayolu üzerinde kurulan tesisin açılışına, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rohan Temizlik ve Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Genel Müdürü Emirhan Orhan, tesislerde, saatte 45 kilogram atığın işlenebileceği belirtti. Belediye tarafından yapılan ihaleye girdiklerini ve 10 artı 10 yıllık anlaşma imzaladıklarını belirten Orhan "Tesisin kurulum maliyeti 2 milyon 7 bin liraya mal olmuştur. Tesisimiz Türkiye'de kurulmuş 2'nci en modern tesistir. Burada toplam 15 kişiyi istihdam edeceğiz. Tesisin görevi ile ve ilçelerde faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşları ve muayenehanelerin ürettiği tıbbı atıkların sterilize ederek zararsız hale getirmesidir" dedi.

Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, yönetime ilk geldiklerinde tesis için yer tahsisinin yeni yapıldığını söyledi. Tesise ihtiyaç duydukları için geçmiş yönetim tarafından yapılan anlaşmayı olduğu gibi kabul ettiklerini söyleyen Kaya "Tesis kentimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Katı atık problemimiz var fakat ondan daha önemli olanı tıbbi atık problemidir. Böyle bir tesisle tıbbi atık sorumuz kalmayacaktır. Tesisin kurulması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bone ve maske takıp özel giysileri giyen protokol üyeleri, tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tesisi gezen protokol üyeleri, tesisin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

VAN BELEDİYESİ TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSLERİ AÇILDI
VAN BELEDİYESİ TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSLERİ AÇILDI
VAN BELEDİYESİ TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSLERİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 17:57:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 22:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?