2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Tipide 40 koyun telef oldu

Muradiye ilçesinde fırtına ve tipi dolayısıyla 20 saat mahsur kalan kamyon ve minibüsler içindeki vatandaşlar 20 saat sonra kurtarılırken, bir araç içinde bulunan 100 koyundan 40'ı telef oldu.

İlçeye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye ve Özalp ilçeleri arasındaki Gültepe mevki ile Yumaklı köyü arasında bulunan radar yolunda birçok araç tipinin karayolunu kapatması sonucu mahsur kaldı. Durumu öğrenen Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri yolda mahsur kalanları kurtarmak için harekete geçti. Dün öğleden sonra yol açma çalışmalarına başlayan ekip, yaklaşık 20 saat sonra karayolunu açarak mahsur kalan araçları kurtardı. Sabaha kadar araçlarında sabahlayan ve aç olduğu belirtilen vatandaşlar, ilçeden getirilen yiyeceklerle karınlarını doyurdular.

Üç ayrı yerde mahsur kalan araçlardan birinde Tacettin Koç'a ait olan 100 koyundan 40'ı telef olurken geriye kalanlar da hastalandı. Tacettin Koç "Ben Özalp'tan aldığım koyunları Erciş'e götürecektim, Gültepe Mevkii'ne geldiğimizde fırtınadan önümüzü göremez olduk. Zaten bizden önce gelen araçlarda mahsur kalmışlardı. Biz de onlarla birlikte mahsur kaldık. 100 koyun almıştım bunlardan 5'ini kesebildim. 35 tanesini fırtınada kaybettim. Bazılarını bir arkadaşın kapalı olan kamyonuna bindirdim. Geriye kalan 60 tanesini de Yumaklı ve Beydağı köylerinde bulunan bir ahıra yetiştirdim. Fakat bunlarda soğuk aldıkları için birer ikişer telef olacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?