5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tiyatro şenliği başladı

Van 8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, Hakkari Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen "Tek Dişi Kalmış Teknolojinin Filistin'e Duyarsızlığı" adlı oyunla start aldı.

Okul öğretmenlerinden Eda Öbek'in yazdığı Rasim Çiftçi ile Necat Gür isimli tiyatrocuların yönettiği oyun Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilere ücretsiz olarak sergilendi. Filistin'de meydana gelen olayları ve toplumdaki anti sosyalleşmeyi büyük bir ustalıkla sergileyen 11 kişilik tiyatro ekibi seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Hakkari Lisesi Felsefe Grubu öğretmeni Vehbi Demir, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında bu oyunu hazırladıklarını belirterek amaçlarının her geçen gün zayıflayan toplumsal duyarlılıklara dikkat çekmek olduğunu söyledi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından üç aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkartılan oyunun büyük ilgi gördüğünü belirten Demir, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerin devamı için öğrencilere, öğretmenleri olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?