3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'TL' tamıtımları sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Van Şubesi, basın mensuplarının ardından kentte hizmet veren banka şubelerindeki personellere de Türk Lirası'nı (TL) tanıttı.

TCMB Van Şubesi Müdür Yardımcısı Özcan Işık ve Başveznedar Sedat Yaylak tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına, Van'da bulunan özel ve devlet bankalarında görevli 70 personel katıldı.

1 Ocak 2009'da tedavüle çıkacak olan TL banknotların fiziki ve güvenlik özellikleri hakkında bilgi veren bilgi veren Müdür Yardımcısı Işık, TL'de, sahteciliğe karşı bir çok yöntem kullanıldığını ve kalpazanlığı en aza indirmek için TL'nin çeşitli güvenlik özellikleriyle donatıldığını ifade etti. Banknotların boyutunun değişmesi nedeniyle bankalara ait para çekme makinelerinde (ATM) düzenleme yapıldığını belirten Işık, ATM'lerin içinde bulunan kasetlerin yeni banknotların boyutuna göre değiştirildiğini söyledi. Kendi şubelerine mayıs ayından itibaren yeni banknotları dağıtmaya başladığını kaydeden Işık, TCMB Van Şubesi kasalarında bulunan TL banknotların da bankalardan gelen talep üzerine YTL ile değiştirileceğini kaydetti.

Başveznedar Sedat Yaylak ise TL banknotların sahtesiyle gerçeğinin nasıl ayırt edecekleri konusunda bankaların çalışanlarına bilgi verdi. Toplantıya katılan bankacılar, yeni banknotları uzun süre incelediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 19:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?