5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

TMO ürün alımına başlıyor

TMO ÜRÜN ALIMINA BAŞLIYOR

Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, 2 yıldır hasat döneminde açık tutulan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Van Bürosu'nun hafta sonuna doğru çiftçilerin ürünlerini almaya başlayacağını belirterek, "Çiftçilerimizin ofise sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Özgökçe, TMO Van'da büro açması için Erzurum Bölge ve Ahlat Şube müdürlükleri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda görev yapacak olan ekip ve ekipmanın tamamlandığını ve hafta sonuna doğru ürün alımına başlanacağını kaydetti. Ofisin geçen yıllara göre daha uzun süre açık kalacağını anlatan Özgökçe, ofisin açılmasıyla Van'daki çiftçilerin yanı sıra çevre illerdeki çiftçilerin de rahat edeceğini söyledi. Ofisin hükümetin açıkladığı taban fiyattan ürün alımına başlayacağını ifade eden Özgökçe, "Ofis her ay periyodik olarak açıklanan fiyatlara belli bir artış yapacak" dedi.

Çiftçilerin ofise sahip çıkmasını ve ürünlerini ofise vermelerini de isteyen Özgökçe, "Eğer çiftçilerimiz ürünlerini ofise vermezlerse gelecek yıl bu ofisi burada açmamız zorlaşacak. Ofisin olmadığı bir yerde çiftçilerimiz ürünlerini daha ucuza satmak zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin mağdur olmamaları için mutlak suratla Tarım Sigortası yapmaları gerektiğini de dile getiren Özgökçe, "Geçen hafta 2 ilçemizde meydana gelen sel felaketinden dolayı çok sayıda çiftçimiz mağdur oldu. Çiftçilerimizin bu mağduriyetleri yaşamaması için bundan böyle mutlaka ürün ve hayvanlarını sigortalamalarını tavsiye ediyoruz. Çiftçilerimizin artık sigorta yapmama alışkanlığından vazgeçmeleri gerekir. Çünkü çiftçimizin yaptığı tarım sigortasının priminin yüzde 50'si zaten devlet tarafından karşılanıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 16:32:02
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 16:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?