4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

TOBB'dan Van çıkarması

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanlığı’nı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yapılan bölge toplantısının ardından Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Van İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ile birlikte VATBO Başkanlığı’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu’na, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. VATBO Başkanı Feridun Irak, 100 bin hektar alana kurulacak olan Organize Hayvancılık Bölgesi’ndeki çalışmaları aktardı.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Van İl Temsilcisi Mehtap Tanrıverdi ise VATBO Başkanlığı ile ortaklaşa ’Aktif İşgücü Proğramı’ çerçevesinde kuracakları Gümüş İşletmecilği Atölyesi’nde yapılacak olan çalışmalar ve Van ekonomisine sağlayacağı katkıyı anlattı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sarı ise, Van Gölü’nde yaşayan tek balık çeşidi olan İnci Kefali balığının üreme ve ekonomideki yeri hakkında bilgi verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ayrıca, kurulacak olan Gümüş İşletmeciliği Atölyesi’nde işlenecek olan gümüş motifli bastonun bir örneği de hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 00:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?