3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

TOÇEV'den 6 okul

Tuvana Okuma İstekli Çocuklar Vakfı (TOÇEV) tarafından Van'daki 6 köy okulu ücretsiz olarak onarıldı. 

TOÇEV, özel bir televizyon kanalı işbirliği ile yürüttüğü "Yaşasın Okulumuz" kampanyası kapsamında okul onarımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim sezonu içinde kentte bir kaç okulu onaran TOÇEV, bu yılda il merkezi ve ilçelere bağlı köylerde bulunan 6 okulu onardı. Birçok tanınmış ismin destek verdiği kampanya ile bu eğitim yılında Gevaş ilçesinde Kızıltaş köyü, Özalp Hacıali köyü, Erciş Ziyaret, Çatak Elmacık köyü, Muradiye Sürüyolu ve Devetaş köylerinde bulunan okullar onarılarak eğitime hazır hale getirildi. 

Kampanya kapsamında Gevaş Kızıltaş köyünde Avukat İhsan Coşkun'un anne ve babası Necibe-Ahmet Coşkun adına onarımını üstlendiği okulda bir tören düzenlendi. Törene Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, TOÇEV Vakfı Eğitim Koordinatörü Aybike Yurtseven, Toçev yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız TOÇEV yetkililerine ve Avukat İhsan Coşkun ve ailesine teşekkür etti. Yıldız "Şu an bu okulumuzda 94 öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan 50'si kız, 44'ü erkek. Kız öğrencilerinin sayısı erkek öğrencilerden fazla" dedi. 

Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu ise okulun bakım ve onarımını üstlenen ve Avukat İhsan Coşkun'un annesi Necibe Coşkun'a böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için teşekkür etti. İlçede eğitimin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Aksu, son 4 yılda yapılan eğitim yatırımlarının geçmiş dönemde yapılanları geçtiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Açılışın ardından TOÇEV tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?