5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tohum destekleme başvuruları başladı

SERTİFİKALI TOHUM DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan ve sertifikalı tohum kullanan çiftçilere yapılacak olan destekleme başvurularının başladığını belirtti.

Özgökçe, Bakanlar Kurulu kararına göre, 2009 yılı ÇKS'ye dahil olan çiftçilere yapılacak ödemelerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için kilogram başına destekleme primi verileceğini söyledi.

Nisan 2010 tarihine kadar devam edecek olan başvuruların destekleme primi ödemelerinin ise 2009 ve 2010 yılı tarımsal destekleme bütçelerinin ilgili harcama kaleminden karşılanacak ve Ziraat Bankası'na aktarılacağını dile getiren Özgökçe, başvuru sahibinin toplam prim ödemesinin kontrolünde ÇKS'deki bilgilerin dikkate alınacağını söyledi. Özgökçe, prim ödemelerine esas arazi büyüklüğü, başvuru sahibinin ÇKS'de kayıtlı arazisinin büyüklüğünü aşamayacağını belirtti.

Prim ödemeleri için başvurular ilgili tarım kredi kooperatifine, tarım kredi kooperatifinin örgütlenmesinin bulunmadığı yerlerde ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapılacağını vurgulayarak, "Çiftçilerimiz, ÇKS belgesi ve ürün satış belgelerini tarım kredi kooperatiflerine ibraz edilecek. Gerekli kontrol ve hesaplamalar tarım kredi kooperatiflerince yapılmak suretiyle, alıcıların adı-soyadı veya unvanı ile T. C. Kimlik Numarası ve satış tutarlarını da içerecek şekilde düzenlenecek icmaller Ziraat Bankası'na gönderilecek. Gerekli kaynağın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Ziraat Bankası'na aktarılmasını müteakip, banka tarafından bir gün içerisinde üreticilerinin destekleme primi açmış oldukları hesaba aktarılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:57:03
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?