5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

TOKİ kura çekimi heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van'ın Kevenli köyü yakınlarında fakir vatandaşlar için temeli atılan 800 konut için 5 bin 754 kişi başvurunca kalabalık kura çekiminin yapıldığı bin kişilik salona sığmadı.


TOKİ'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa fakir vatandaşlar için yaptıracağı konutların kura çekimi yapıldı. Temeli henüz yeni atılan ve 30 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek olan bir oda ve salonda oluşan 45 metrekarelik dairelerin kuraları noter huzurunda çekildi. 210'u özürlü toplam 5 bin 754 kişinin başvurması üzerine kura çekimi Van'ın en büyük salonu olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü merkez kapalı salonunda yapıldı.

Gelen vatandaşlar, toplam bin kişilik kapasiteye sahip olan salona sığmayınca kura takibini bahçeye kurulan ses sisteminde takip ettiler. Büyük bir heyecanla çekilen kurayı dikkatle takip eden kalabalıktan ismi çıkanların mutluluğu hemen yüzlerine yansıyordu. Kuradan ismi çıkan Aysel Çiçekdal isimli bayan, kirada kaldığını ve bu yüzden çok perişan olduğunu ifade etti. Eşinin cezaevinde bulunduğunu dile getiren Çiçekdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dua etmemeyi ihmal etmedi. Çiçekdal, sevinçten ellerinin titrediğini kaydetti. Mütalip Yıldız isimli vatandaş ise 30 yıllık şoför E sınıfı sürücü belgesi bulunmasına rağmen 8 aydır işsiz olduğunu ifade etti. 230 TL olan ev kirasını ödeyemediğini de kaydeden Yıldız, "Allah olmayanlara da versin" dedi.


Çekilen kura sonucunda isimleri çıkan vatandaşların gerekli belgelerini 19 Haziran 2009 tarihine Van Valiliği'ne teslim etmesi gerektiğini kaydeden TOKİ yetkilileri, hak sahipleri evlerine taşındıktan son 20 yıl boyunca aylık 100 TL olarak ödeme yapacaklarını kaydettiler. Yetkililer, taksitini ödemeyecek durumda olanların ise ödemesinin SYDV Müdürlüğü'nce karşılanacağı belirttiler. 800'ü asil ve 800'ü yedek olmak üzere çekilen kurların akşam saatleri kadar devam edeceği kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?