2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

TOKİ yeni bina yapıyor

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, geçen yıl çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılan Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun ek binasının en kısa zamanda yıktırılarak yerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 24 derslikli yeni bir binanın yapılacağını söyledi. 

Yıldız, geçen sene eğitim öğretim yılı başında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekipleri tarafından çürük raporu verildiği için boşaltılan Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun ek binanın önümüzdeki günlerde yıktıracaklarını söyledi. 

1989 yılında inşa edilen ve yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü 12 derslikli binada hiç bir faaliyetin yapılmadığını belirten Yıldız, burada eğitim öğretim gören öğrencilerin de 1960'lı yıllarında yapılan tek katlı binada ders gördükleri kaydetti. 

Eğitim öğretimde bir sıkıntının olmadığını dile getiren Yıldız, ancak sınıf mevcutlarının kalabalık oluşunun ise arzuladıkları bir durum olmadığını belirtti. 

Yıldız, binanın TOKİ tarafından yıktırılarak yerine 24 derslikli daha büyük yeni bir binanın inşa edileceği anlattı. TOKİ'nin bunun yanı sıra Van'da 2 okul ve 3 pansiyon daha yapacağını vurgulayan Yıldız, "Aslında bina çok daha önce yıktırılacaktı. Ancak TOKİ'nin bir iç mevzuatı nedeniyle konu bugüne kadar kaldı. Bu yasal sıkıntı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihalesi yapıldıktan sonra yıkımına başlanacak ve en kısa sürede yeni hizmet binasının temeli atılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?