5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

TOKİ'den büyük müjde!

Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ'nin kentte sürdürdüğü üç proje dahilinde bin 708 konutun aralık ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Karaloğlu, bu konutların teslimiyle yaklaşık 10 bin kişinin barınma sorununun çözülmüş olacağını söyledi. Korubaş köyü mevkiindeki konutlarda incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, anahtar teslimi yapılan iki bloktaki daireleri ve 16 derslikli ilköğretim okulunu gezdi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, incelemesi sırasında gördüğü bazı eksikliklerin giderilmesi konusunda firma yetkililerini de uyardı. TOKİ'nin yaptığı konutlarda deprem nedeniyle herhangi bir sorun oluşmadığını belirten Vali, "Sağlam olan 1058 konutun hak sahiplerinin yüzde 80'i öğretmen. Kentte zaten öğretmenin barınmasıyla ilgili bir sorunumuz vardı. Bu konutlar adeta ilaç gibi geldi. Bugünden itibaren blok blok hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri 20 gün içinde bu konutlara yerleşmiş olacaklar." dedi.

Van'daki 1058 konutun yanında TOKİ'nin, Erciş yolunda 426 ve Bostaniçi beldesinde ise 224 olmak üzere 650 konutu daha bulunuyor. Yapımı hızlandırılan projelerin tamamı aralık ayının sonuna kadar bitirilecek. "Toplamda bin 708 daire, Van'da 10 bin insanın barınma sorununun giderilmesi anlamına gelir." diyen Vali Karaloğlu, Hakkari'de geçen yıl silahlı saldırıda yaşamını yitiren Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan'ın dairesinin anahtarını da Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas'a teslim etti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2011 Cumartesi 11:34:05
Güncelleme :26 Kasım 2011 Cumartesi 23:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?