5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Van Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi arasında düzenlenen bir törenle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Akdamar Oteli'nde gerçekleşen imza törenine Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, başkan yardımcıları Abdullah Çalım, Mehmet Yaşar, Muraz Tunçdemir, Fazıl Kaya, Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Abdullah Efeoğlu ve belediye personeli katıldı. Açılış konuşması yapan Sendika Başkan Abdullah Efeoğlu, işçilerin büyük fedakarlıklarla hiç bıkmadan çalıştıklarını belirterek, sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Burhan Yenigün'ün her zaman olduğu gibi yine çalışanlarını memnun ettiğini ifade eden Efeoğlu, sunduğu desteklerden dolayı Yenigün'e teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise, göreve geldikleri 2004 tarihinden itibaren gerek hizmet ve gerekse de sosyal haklar alanında Türkiye genelinde en iyisini yaptıklarını belirtti. Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi ile yapılan görüşmelerde anlaşmanın sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Yenigün, hiçbir belediyeye nasip olmayacak bir sözleşme imzalayacaklarını kaydetti. Görevi aldıkları günden itibaren yevmiyelere ve sosyal haklara 5 yıl içerisinde yüzde 94 oranında bir zam yapıldığını anlatan Yenigün, bunun Türkiye'ye ve Van'a hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Abdullah Efeoğlu arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında sendika çalışanların ücretlerine birinci, ikinci ve üçüncü yıllar arasında yüzde 15 zam yapıldığı ve sosyal haklara ise birinci yıl yüzde 26, ikinci yıl yüzde 20 ve üçüncü yıl ise yüzde 23 oranında iyileştirme getirildiği açıklandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından çalışanlar sendika tarafından organize edilen yemeğe katıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 13:46:49
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 13:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?