5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Toprağa saygı yürüyüşü

Van'da çeşitli okullardan bir araya gelen öğrenciler, erozyon sorununa dikkat çekmek için 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Kaynakları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından düzenlenen yürüyüş kapsamında öğrenciler Kültür Sarayı önünde toplandı.

TEMA Van İl Temsilciliği yetkilileri ile birlikte ellerine aldıkları pankartlarla sloganlar eşliğinde harekete geçen öğrenciler, Maraş Caddesi üzerinden Kız Meslek Lisesi önüne kadar yürüdü.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte 'Türkiye Yeşildir Yeşil Kalacak', 'TEMA Yeşilin Sigortasıdır' gibi sloganlar atan öğrencilere arkadaşları da bando grubu ile eşlik etti.

Düzenlenen yürüyüşün ardından Kız Meslek Lisesi karşısında bir açıklama yapan TEMA İl Temsilcisi Doç. Dr. Bekir Atik, toprak parası alıp da işlememenin ihanet olduğunu söyledi. Toprağa saygının, karşısında selam durmak demek olmadığını söyleyen Atik, toprağa sahip çıkmanın her vatandaşın asli görevi olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 16:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?