5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Töre mağduru yardım bekliyor

TÖRE MAĞDURU KADIN YARDIM BEKLİYOR

Van'ın Özalp ilçesinde tanımadığı ve görmediği biri ile evlendirilen ve bir yıl evli kaldıktan sonra başkası ile kaçan genç kadın, tehdit edildiğini belirterek, "Ölümün kucağındayım, kurtarın beni" dedi.

İlçeye bağlı Bağrıaçık köyü Yarımağıl mezrasında yaşayan Filiz Y., 2 yıl önce akrabaları tarafından hiç görmediği ve tanımadığı özürlü İ.A. ile 10 bin TL başlık parası karşılığı dini nikahla evlendirildi.

Kimsenin rızasını sormadığını da ifade eden Filiz Y., "Bir yıl evli kaldım. Kocam özürlü olduğu için istemiyordum ama töreler gereği baba evine de gidemiyordum. Bir yıl sonra B.Y. ile karşılaştım ve onu sevdim. B.Y.'nin beni kaçırması için ona yalvardım ve birlikte kaçtık. Dini nikahlı kocam ve akrabaları peşimize düştüler, izimiz bulurlar diye devlete sığındık. Van'da sığınma evinde koruma altına alındım. Burada B.Y.'yi arayarak beni kaçırmasını istedim. Tekrar kaçtık ve İzmir'e yerleştik. 4,5 ay kaldıktan sonra B.Y.'nin askerliği nedeni ile mecburen B.Y.'nin babasının yanına yerleştik. Resmi nikahlı eşim B.Y. şu an asker. Şimdi bir taraftan babam, bir taraftan da eski kocamın akrabaları beni öldürmek istiyor. Ayrıca köyün imamı dini nikahımı yapmadığı için istenmeyen kadın oldum. Yetkiliklerden yardım bekliyorum. Ölümün kucağındayım, beni kurtarın" şeklinde konuştu.

TÖRE MAĞDURU KADIN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:12:00
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?