3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Trafiği rahatlatacak

Van Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Solmaz, Sanayi Kavşağı'nda yapımı devam eden alt geçidin bitmesiyle Van-Erciş karayolunda yaşanan trafik sorununu tamamen ortadan kalkacağını söyledi. 

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü tarafından 5 milyon YTL bedelle özel bir firmaya yaptırılan Van'ın ilk alt geçidi bitme aşamasına geldi. 

Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Oto Sanayi Sitesi Kavşağı'ndan yapılan alt geçidin sık sık yaşanan trafik kazalarının azalmasına neden olacağı gibi araç trafiğinde de büyük bir rahatlama getireceğini kaydeden Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Solmaz, alt geçidin önümüzdeki günlerde araç trafiğine açacaklarını kaydetti. Van'da son yıllarda hızla artan araç trafiğinin rahatlanması için böyle yatırımlara ihtiyaç olduğu kaydeden Solmaz, Sanayi Sitesi Kavşağı artık araç trafiğinin en rahat olduğunu bir konuma geleceğini ifade ederek, "Van'ın bu tür yatırımlara ihtiyacı var. Kavşak modern bir görünüme kavuştuğu gibi trafik sorunu da tamamen ortadan kalkacak. Bize bu hizmetin sunulmasında büyük emekleri olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van milletvekillileri Kayhan Türkmenoğlu ve İkram Dinçer ile Van Valisi Özdemir Çakacak'a sanayi esnafı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Murat Oto IP: 94.122.138.xxx Tarih : 29.11.2008 20:10:06

yaklaşık 7 aydır süren bu rezilliğe öncelikle bir özür gelmeliydi, mayısta başlanan bu yol o güzergahı kullananlara bir işkenceye dönüştü, birkaç yüz metrelik bu yol yapımının bu kadar uzama rezaleti üzerine de basınımız bir haber yapmalı, bu sürenin uzaması birilerinin işine mi geliyor diye sormadan edemiyor insan.