5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Trafik güvenliği haftası başladı

Van'da, 'Karayolları trafik güvenliği haftası' düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı.


Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü başlayan kutlamalar, sabah saatlerinde Van Valiliği'nde bulunan Atatürk Anıtı'na Vali Yardımcısı Ömer Özcan'ın çelenk bırakmasıyla başladı.

Daha sonra protokol üyeleri, polis, askeri yetkililer ve öğrenciler çalınan davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Cumhuriyet Caddesi boyunca sık sık duran yürüyüş korteji, folklor ekibinin gösterisini izledi. Devlet Tiyatro Müdürlüğü önüne kadar yürüyen kalabalık, bahçede çeşitli otomobil satış firmalarının düzenlenen otomobil sergisini gezdiler. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kurtarma operasyonu canlandırıldı. Meydana gelen bir trafik kazasında otomobilde sıkışarak ağır yaralanan sürücünün kurtarma çalışması sergilendi.


Kutlama programına daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatro Salonu'nda devam edildi. Trafik Tescil Şube Müdürü Emin Semiz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alparslan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in birer konuşma yaptığı kutlama etkinliklerinde son olarak kürsüye çıkan Van Valisi Özdemir Çakacak, trafik kazaları tüm toplumların çözüm bulmaya çalıştığı en önemli problemlerden birisi olduğunu belirtti. Türkiye'de de en önemli problemlerden birinin trafik kazaları olduğunu ifade eden Vali Çakacak, "Trafik kazalarının önlenmesi konusunda alınan mesafe her geçen yıl artmakta, geçmişten bugüne baktığımızda trafik kazalarında meydana gelen ölümler de bu sebeple azalmaktadır. Ancak bütün bunlara rağmen trafik kazaları hala can, mal ve milli servetin kaybedilmesi olarak yüksek miktarda kayıplarımızın söz konusu olduğu bir konudur" dedi.


Trafik kazalarının terörden, afetlerden verilen kayıplardan daha fazla olduğunu dile getiren Vali Çakacak, "Amacımız trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmektir. Trafik kazalarının önlenmesi, trafik sorununun çözümü veya en aza indirilmesi toplumsal bir sorumluluktur. Bir çok faaliyetin eş zamanlı olarak bir arada yürütülmesini gerekli kılmaktadır. Bu sorunun çözümü sadece belediyelerde ve emniyet teşkilatında aranmamalıdır. Toplumun tüm kesimleri trafik kazalarının önlenmesinde etkin rol almak zorundadır" şeklinde konuştu.


Vali Çakacak, yaptığı konuşmanın ardından 1973 yılından bu yana araç kullanan ve bugüne kadar hiç kaza yapmadığı için yılın şoförü seçilen Hüsnü Utaş'a plaketini verdi. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Belediyesi'nden yılın başarılı trafik personeli seçilenlere ödüllerinin verildiği kutlama etkinlikleri trafik sergisinin açılışıyla son buldu.


Törene, Van Valisi Özdemir Çakacak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in yanı sıra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Or. Duran Bolat, Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?