3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Travma ve Risisitasyon başladı

Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği işbirliği ile düzenlenen Travma ve Risisitasyon kursu Van'da başladı. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start aldı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer eğitimlerin hayırlı olsun temennisinde bulundu.
 
Dört gün boyunca sürecek olan eğitimde katılımcılara başarılar dileyen Dr. Özer, eğitimlerin Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği tarafından verileceğini belirtti. Dr. Özer, "Travma ve Resüsitasyon Kursu veya yaygın olarak bilinen adı ile TRK, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği tarafından 1998 yılından beri başarı ile yurt sathında doktorların travmalı yani yaralı bir hastaya standart olarak yaklaşımını sağlamak için 4 gün boyunca verilen bir eğitimdir. Eğitim Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği tarafından verilmekte ve T.C. Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa sağlık müdürlükleri ve üniversitelerin katılımı ile uygulanmaktadır. Bu eğitim Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Acil Hekimliği Uygulama Yönergesi' gereği 112 hekimlerine zorunlu hale getirilmiştir. TRK halen 7 coğrafi bölgemizde, 20 ilde aktif olarak uygulanmaktadır. İlimizde ilk defa yapılan bu eğitimler ile 20 eğitici il arasına girmiş bulunmaktadır. Eğitimler Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülmektedir. Eğitimler VATSO ve Van Eğitim Sağlık Ocağı (ESO) tesislerinde verilmektedir. Etkinliğe 2 grup halinde 72 hekim ve 25 sağlık personeli katılmaktadır" dedi. 

Yapılan açılış konuşmasının ardından eğitimlere geçildi. İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, TRK'dan genel bilgiler verirken, Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden Doç. Dr. Erol Ünlüer travma senaryoları ve Politravmalı hastanın genel değerlendirilmesinden bahsetti, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Recep Güloğlu da yanık ve donuklar hakkında bilgi verdi. Verilen kısa bir aranın ardından eğitimlere devam edilirken, kurs sonunda kursiyerlere sertifikalarının verileceği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:53:52
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 17:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?