2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

TSYD semineri yapıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Turkcell Spor Basını Seminerleri'nin 6.'sı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) gerçekleştirildi.

TSYD-Turkcell Anadolu Spor Semineri, YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Salonu'nda yapıldı. Ulusal ve yerel basın mensuplarının yanı sıra üniversite öğrencilerinin katıldığı seminer TSYD Başkanı Esat Yılmaer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Seminere TSYD Yönetim Kurulu Üyeleri Faik Gürses ve İlyas Namoğlu, Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü'nden Tunç Saral, Sabah Gazetesi yazarı ve tv yorumcusu Gürcan Bilgiç ile Akşam Gazetesi köşe yazarı Gülengül Altınsay katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Esat Yılmaer, sporun eskiden sağlıklı kalmak için yapıldığını, bu dönemlerde ise artık sosyal ve ekonomik bir iş kolu haline dönüştüğünü belirtti. Sporun bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Yılmaer, bütün dünyanın bu yöne yansıdığını söyledi. Ülkelerin en iyi tanıtılma sektörünün spor olduğunu vurgulayan Yılmaer, gazeteciliğin ise iletişim ve ilişki işi olduğunu, bu mesleğin sevilerek yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bilgilerini, deneyimlerini ve tecrübelerini katılımcılara aktaran konuşmacılardan Faik Gürses, gazeteciliğin zorlukları, Gülengül Altınsay, bir bayan olarak erkeklerin ilgi duyduğu spor alanında tek başına yaşadığı sıkıntıları, İlyas Namoğlu ise 45 yıl boyunca fotoğrafçılık hayatı ve fotoğraf makinelerinin tarihi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerde son olarak konuşan Gürcan Bilgiç ise yaptığı esprili yorumlarla katılımcıları güldürdü.

Seminer konuşmaların ardından soruların cevaplanmasıyla sona ererken, programa katılan gazetecilere sertifika verildi. Etkinliğe YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan Yardımcısı Hülya Özdemir ve öğretim görevlileri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?