5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tuba gözü için yardım bekliyor

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan İnci ailesi, atılan taş yüzünden sol gözü kör olan 7 yaşındaki kızları Tuba'ya göz nakli yaptırabilmek için destek bekliyor.


İlçeye bağlı Çatakdibi köyünde ikamet eden ailenin küçük kızı Tuba, henüz 3 yaşında iken dışarıda oyun oynadığı esnada komşu çocuğunun attığı serseri bir taşın isabet etmesi sonucu tek gözü kör oldu. Olayın ardından Van Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilen Tuba, göz nakli için İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göz nakli için sevk etti. 4 yıldır maddi imkansızlık nedeniyle çocuğunu hastaneye götüremediğini belirten Baba Halil İnci, devlet yetkilerinden ve hayırsever işadamlarından yardım beklediğini söyledi. Toprak bir evde 7 nüfus ile birada kaldığını, gelirim sadece ailesinin yemek ve içmek ihtiyacını karşıladığını anlatan İnci "En büyük hayalim bir gün kızımın gözünün yeniden görmesidir. Bu nedenle devlet yetkililerinden, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.


Küçük Tuba ise okul çağına gelmesine rağmen okula gidememenin ezikliği içersinde gözünün sağlığına kavuşacağı günü beklediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?