5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

TUBİM'den uyuşturucu paneli

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine yönelik 'Uyuşturucu bağımlılığı' konulu bir panel düzenlendi.

Gevaş MYO konferans salonunda düzenlenen panele, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, gençlerin uyuşturucu bağımlılığı yüzünden düştüğü durumlara değindi. Gençlerin uyuşturucudan kesinlikle uzak durması gerektiğini belirten Görentaş, katılımcılara teşekkür etti.

Panelde, öğrencilere uyuşturucu bağımlılığının zararları hakkında bilgiler veren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amir Yardımcısı Komiser Taner Uludağ, bu tür programların tüm illerde yapıldığını belirterek, sadece uyuşturucu değil tüm madde bağımlılıklarının zararları üzerinde durduklarını söyledi. Slayt sunumu eşliğinde yaptığı konuşmalarında, insanların hangi şartlarda ve nasıl madde bağımlısı olduğuna değinen Uludağ şunları söyledi:

"İnsanlar, bilgisizlik, merak, özenti, bozuk çevre, hasta toplum, cinsel bozukluklar, kendini aşma ve ispatlama içgüdüsü, genetik yapının maddeye yatkınlığı, ahlaki ve eğitimdeki zafiyetler, yetersizlik ve güvensizlik duygusu gibi nedenlerle madde bağımlısı olurlar. Başta merak ve özenti ile başlayan madde bağımlılığı, daha sonra maddeyi ele geçirmek için bağımlının çevreden ve arkadaşlarından kopması ile devam eder ve 'son vuruş' diye tabir edilen öldürücü hamle ile de son bulur. Madde bağımlılığı, AIDS, kalp krizi, kanser, böbrek yetmezliği beyin kanaması ve frengi gibi birçok hastalığın sebebi olmasının yanında bağımlı olan kişileri cinayet, gasp, fuhuş, hırsızlık ve terör gibi suçlara teşvik eder."

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:25:22
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 15:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?