6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

TÜBİTAK Van bölge sergisi açıldı

TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ AÇILDI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları'nda başarılı olan 70 proje sergilendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Erek Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hülya Özdemir, Duran Bolat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaş, VATSO Yönetim Kurulu Zahir Kandaşoğlu ile öğrenci, velileri ve öğretmenleri katıldı.

Açılış öncesi basın mensupları ile davetlilere sergi hakkında bilgi veren TÜBİTAK İlk ve Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Ülker, 8 dalda gerçekleştirilen yarışmaya katılan 322 eser arasından seçilen 70 projeyi sergilediklerini belirtti. Bu yıl 12 bölgede toplam 3 bin 126 proje sahibinin başvuruda bulunduğunu ve bunun da 322'sinin Van Bölgesi'ne bağlı illerden gönderildiğini kaydeden Doç. Dr. Ülker, yapılan elemenin ardından sergiye Batman 13, Hakkari 4, Bitlis 9, Muş 4, Siirt 12, Şırnak 4 ve Van'ın ise 24 yer eser ile aldığını söyledi. 23-25 Mart tarihleri arasında VATSO Erek Salonu'nda sergilenecek olan eserlerin değişik üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden oluşan ve ilgili bilim dallı için üçer kişiden oluşacak olan jüri üyelerince değerlendirilip, seçilecek olan 15 eserin Ankara'da düzenlenecek Türkiye Finali'nde Van Bölgesi'ni temsil edeceği kaydedildi.

Eserleri tek tek inceleyen vali Yardımcısı Halil Berk ve beraberindekiler, öğrencilerden yaptıkları projeleri hakkında bilgi aldılar.

TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ AÇILDI
TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:02:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?