3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

TUBİTAK yarışması ödül töreni

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ilköğretim öğrencileri arası araştırma projesi kapsamında 12 bölgede gerçekleştirilen 'Bu benim eserim projesi' yarışmasında dereceye giren çalışmaları üreten öğrenci ve öğretmenlere düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı Erek Kongre Salonu'nda gerçekleşen ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Keser, geçen yıl ülke genelinde yapılan yarışmada Van bölgesini temsilen hiç bir yarışmanın Ankara'ya gitmediğini belirterek, bu yıl 5 proje ile yarışacaklarını dile getirdi. Türkiye geneli 12 bölge merkezinde yarışma yapıldığını ifade eden Keser, TÜBİTAK olarak Van Bölgesi adına yarışmaya Ağrı, Batman, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt, Muş ve Van illerindeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığını söyledi. Keser, "Bu illerde hazırlanan ve internet üzerinden başvurusu yapılan 849 projeden 704 çalışma okul müdürleri tarafından onaylandı. İl çalışma grubuna gönderilen bu projelerden 361 tanesi onaylanarak bölge yarışmasına katıldı. Bölge yarışmasında onaylanan 209 proje TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından detaylı bir şekilde incelenerek 59 projenin yarışmaya katılmasına karar verildi. TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü'nde oluşturulan jüri üyelerinin elemelerinden geçen projelerden 5'i dereceye girerek Ankara'da bölgemizi temsil edecektir" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise yaptığı açıklamada, son yıllarda bilimsel projeler adına çok ciddi adımlar atıldığını söyledi. Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK'ın desteklediği projeler ile eğitime farklı bir kalite geldiğini ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Yıldız, "Bu tür bilimsel araştırma yarışmaları fırsatı ile çocuklarımız kendilerini ifade etme şansını yakaladı. Projelere katılan öğrencilerin özgüveni artıyor. Bu da eğitime ciddi oranda fayda sağlayacaktır" dedi.

Fizik, kimya, matematik ve biyoloji dallarında gerçekleşen yarışmanın ödün törenine, Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) folklor ekibi tarafından gerçekleştirilen gösterinin ardından geçildi. Yarışmada, Van Bilim Sanat Merkezi'nden öğretmen Ayhan Aydın idaresinde Muhammet Ensar Kaya isimli öğrencinin 'Odam şimdi daha sıcak', 'Erciş YİBO'dan öğretmen Dilek Sevim idaresinde Samet Tekin isimli öğrencinin 'Toz savaşçısı', 'Van Bilim Sanat Merkezi'nden öğretmen Ömer Faruk Güloğlu idaresinde Şeyma Ayçiçek isimli öğrencinin 'Kutu kolam hijyenik olmalı', Hakkari Çukurca İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Adnan Can idaresinde Şaban ve Mihriban Parlak isimli öğrencilerin '8 ile bölünebilmede yeni kural' ve Muş Korkut İlçesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Engin Ervatan idaresinde Özgür Bilgin ve Yusuf Toplu tarafından yapılan 'Karesini alıyorum' isimli projeler ödüllendirildi.

Dereceye giren projelerin TÜBİTAK Van Bölgesi'ni temsilen Ankara'da yapılacak olan ülke genelindeki yarışmalara girmeye hak kazandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?