2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Tüccara taksitli kredi imkanı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı, Şekerbank Van Şubesi Müdürlüğü ile üyelerinin faydalanacağı yeni bir kredi protokolü imzalandı.

VATSO'da düzenlenen 'Taksitli Ticari Kredi' sözleşmesini VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile Şekerbank Van Şube Müdürü Metin Bayrakçı tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile üyelerinin 50 bin YTL tutarındaki kredi taleplerinin banka tarafından karşılanabileceğini belirten Kandaşoğlu, amaçları üyelerinin ticari kredi sorunlarının çözümüne katkı sunmak olduğunu söyledi.

Üyelerinin en büyük sorunu nakit para olduğunu da kaydeden Kandaşoğlu, üyelerinin bu konudaki taleplerini bankalarla yaptıkları görüşmelerle gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bölgemizde tüccar ve sanayicilerimizin işletme kredisi talepleri maalesef yıllardır sorun olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle bankaların teminat konusunda zorluk çıkarmaları, üyelerimizi de mağdur etmektedir. Bu sorunların çözüme kavuşturması gerekiyor. Zor şartla altında üretim ve ticaret yapan üyelerimize kolaylıklar sağlanmalıdır" dedi.

Yaşanan sorunların en aza indirilmesi, üyelerinin bankalardan daha hızlı kredi almaları için Kredi Garanti Fonu'nu bir şubesinin Van'da açılması için girişimleri olduğunu ifade eden Kandaşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bir kuruluşu olan Kredi Garanti Fonu'nu Van'da şube açmasıyla üyelerinin kredi taleplerinin daha hızlı karşılanacağını kaydetti.

Şekerbank Van Şube Müdür Metin Bayrakçı ise reel sektöre daha fazla kaynak aktarmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu. İmzalanan kredi protokolü bir yıl süre ile geçerli olacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SURET İNŞ GID TEM VE TAŞ SAN TİC LTD ŞTİ IP: 88.224.189.xxx Tarih : 30.03.2008 15:04:24

VATSO BÜNYESİNDE TİCARİ FALİYETLERİNİ SÜRDÜREN ESNAFLARIMIZIN SORUNLARİYLA YAKINDAN İLGİLENDİYİNİZDEN DOLAYİ SİZE TEŞEKKÜ EDER VE SAYGILARIMI SUNARIM