7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Türban ilköğretime girdi!

BAŞÖRTÜLÜ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ BUGÜN DERS BAŞI YAPTI

Van'da dün okula baş örtüsüyle girmek isteyen ancak okul yöneticileri tarafından engellenen ilköğretim okulu öğrencisi, bugün ders başı yaptı.

Dün babası Memduh S. ile başörtülü olarak geldiği Vali Mithatbey İlköğretim Okulu'na yöneticiler tarafından alınmayınca evine dönmek zorunda kalan 5. sınıf öğrencisi E.S. (12), bu sabah yine okuluna geldi. Ders saatinin gelmesini babası ile bahçede bekleyen E.S., daha sonra arkadaşları ile birlikte sıraya geçti. Andımız'ın okunmasının ardından sıradan ayrılarak okul idarecisi olan öğretmeniyle bir süre konuşan öğrenci, daha sonra baş örtüsü ile okula girdi.

Kızının ardından binaya giren ve yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra dışarı çıkan baba Memduh S., "Bir sorun yok, kızım başını açmadan derse katıldı" diyerek okuldan ayrıldı.

Adana, Mersin ve Diyarbakır'ın ardından dün Van'da ilköğretim okulu öğrenci E.S. baş örtüsüyle derse girmek istemiş, babası ile okul yöneticileri arasındaki kısa süreli tartışmanın ardından derse alınmayınca evine gitmek zorunda kalmıştı.

BAŞÖRTÜLÜ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ BUGÜN DERS BAŞI YAPTI
BAŞÖRTÜLÜ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ BUGÜN DERS BAŞI YAPTI
BAŞÖRTÜLÜ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ BUGÜN DERS BAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 11:59:05
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 12:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman YILMAZ IP: 88.251.24.xxx Tarih : 31.10.2010 14:46:12

iyi de insanların sırf inandıkları için giyim tarzlarını yaşamak istemeleri anayasal bir hak değil midir?böylesine bir ucube uygulama dünyanın hangi ülkesinde var ki siz insanların giyim tarzlarına müdahale etme hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz? benim anlamadığın -kenthaberin-bu noktada niçin ve hangi saiklere dayanarak rahatsız oluyor olmasıdır.kenthaber haberi ya tarafsız vermesini bilmeliydi ya da yorum katacaksa bu habere hiç girmemeliydi.haberin başlığında konulan ünlem işareti hangi anlamı içermektedir acep haber editörü?biraz tarafsız olunuz tarafsız..kendi ideolojik zaviyeniz ile olayları bir başkasının da değerlendirmesini beklemeyiniz.