4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Turiste, 'görüntülü rehber' hizmeti

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, şehrin 4 ayrı noktasına kuracakları ’Görüntülü Kent Rehber Merkezleri’ ile yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceklerini belirtti.

Türkiye’de sadece birkaç ilde mevcut olan merkezi, Van’da da kuracaklarını belirten Kütükoğlu, bu merkezleri Ferit Melen Havaalanı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü, Van Valiliği önüyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Soydan kavşağında kuracaklarını söyledi.

Bu merkezlerde Van’a gelen bir turistin günlük tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğini kaydeden Kütükoğlu, otel, lokanta, hediyelik eşya satış merkezleri, seyahat acenteleri, tarihi ve turistik yerleri hakkında aradıkları bütün bilgilerin yüklendiği bilgisayarlar olacağını ifade etti.

Kütükoğlu, "İlimize gelen turistler, bu merkezlerdeki bilgisayarın başına oturarak 6 ayrı dilde hazırlanmış olan bilgilere ulaşabilecektir. Bilgisayar kullanmasını bilmeyenler için ise merkezde bulunan görevli yardımcı olacak. Turistler istediği bilgilere ulaşarak kalmak istediği oteli veya yemek yiyeceği lokantayı seçecek, turistik bölgelerle ilgili bilgilere ulaşabilecek. Aynı zamanda bu merkezde bulunacak olan ücretsiz telefon hizmetinde de yararlanarak, o işyerinin yetkilileriyle görüşme imkanına sahip olacak" dedi.

Merkezlerin yap-işlet-devret modeliyle kurulması için özel bir firma ile sözleşme imzalandığını, şirketin birkaç gün içerisinde çalışmalarına başlayacağını bildiren Kütükoğlu, Van ile ilgili bütün verileri toplayacaklarını belirtti. Kütükoğlu, "Şirket, bütün giderlerini sistemde yayınlayacak olan reklam ve tanıtımı yapılan firmalarda alacağı ücretle karşılayacak. Firma, merkezleri 2 yıl işlettikten sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne devrini yapacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 13:08:58
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?