2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Turiste tecavüze toplam 208 yıl hapis

Muradiye ilçesinde İsviçreli turistlere yönelik 'silahlı yağma', 'cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden mahrum etme' suçlamasıyla tutuklu yargılanan 6 sanığın Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında sanıklar 20 ile 47 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İsviçre asıllı müzik öğretmeni Maja Maria Wüthrich ile mimar olan erkek arkadaşı Johannes Martin isimli turistlere yönelik eylemlerinden dolayı tutuklu yangılanan sanıklar, bugün yeniden hakim karşısına çıkartıldı. Duruşma öncesi Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan S.K., R.T., C.D. ve N.S. isimli sanıklar ile, Erciş Kapalı Cezaevi'ne bulunan H.S. ile H.Y. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Sanıklar, Erciş Hükümet Konağı'nın yan kapısından ayrı ayrı içeri alındı. Mahkeme binası çevresinde geniş güvenlik önlemi alınmasının ardından duruşmaya geçildi.
Mahkeme Başkanlığı'nı Ramazan Doğan'ın yaptığı duruşmada, üye olarak Yeşim Arat Uşkun, Ayşe Didem Özdemir Akça ve Cumhuriyet Savcısı olarak da Selim Cüre görev aldı. Yapılan karar duruşmasına mağdur turistlerin İstanbul'daki avukatı katılmazken, diğer sanıkların savunmalarını ise Van Barosu avukatları üstlendi. Yaklaşık 2 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, sanıklar ile ilgili kararını verdi.
Mehkeme heyeti, sanıklardan R.T. 45 yıl 2 ay, C.B. 47 yıl 1 ay, S.K. 46 yıl 5 ay 15 gün, H.S. 20 yıl ve N.S. 30 yıl 6 ay 20 gün, olayda tek bayan sanık konumunda bulunan H.Y. ise 20 yıl hapis ile cezalandırılmasına temyiz yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verdi. Mahkemenin ardından tutuklu sanıkların tamamı geniş güvenlik önlemleri altında getirildikleri araçlarla cezaevlerine götürüldü.

Bisikletle Van'dan Doğubayazıt'a gitmek için Muradiye ilçesinden geçerken Şeytan Köprüsü mevkisinde kamp yapan İsviçre asıllı Maja Maria Wüthrich ile erkek arkadaşı Johannes Martin, 31 Mayıs 2006'da 1'i kadın 5 kişinin saldırısına uğramış, erkek arkadaşı Martin'i darp edip bağlayan saldırganlar, Wüthrich'e de tecavüz etmişti.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?