5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Turizm rehberleri göreve başladı

Van'da 'Gönüllü Turizm Rehberleri' projesi kapsamında verilen 3 günlük kursu başarı ile tamamlayan 13 ilköğretim öğrencisi, düzenlenen törenle tanıtım kartlarını alarak göreve başladılar.


İl Emniyet ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından Devlet Tiyatrosu'nun Atatürk Kültür Merkezi salonunda verilen kursun ardında bugün Van Kalesi'nde düzenlenen törende, gönüllü turizm rehberi olan öğrencilere tanıtım kartları verildi. Gönüllü rehberler, tarihi Van kalesi ve çevresini Türkçe ve Kürtçe'nin dışında kendi imkanlarıyla öğrendikleri İngilizce ve Japonca olarak da turistlere tanıtacaklar. Gönüllü rehberler, Çocuk Şube Müdürlüğü nezaretinde giydirildikleri tişört ve taktıkları tanıtım kartları ile birlikte bugünden itibaren okulların açılmasına kadar görev yapacaklar.
Törene, yardımcıları Mustafa Uçkan ve Derviş Kara ile katılan Emniyet Müdürü Kesmez, çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. 3 yıl önce uygulamaya konulan ve Türkiye'de örnek çalışma olarak gösterilen 'Gönüllü Turizm Rehberleri' projesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gönüllü turizm rehberlerinin Van Kalesi çevresinde oturan 13 kişilik bir ekipten oluştuğunu söyledi. Kesmez, bu gönülle rehberlerin küçük yaşta kendi imkanları ile kalenin tarihi ve zenginliklerinin anlatımını bildiklerini ifade ederek "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte, bu çocukların bilgilerini tazelemek ve aralarına yeni katılanları da eğitmek için bir kurs düzenledik. Gönüllü rehberlerimiz bu günden itibaren okulların açılmasına kadar görev yapacaklar. Amacımız kalenin tarihçesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere iyi anlatmalarını sağlamak. Van Kalesi'ni ziyarete gelen turistlerin böylelikle rahatsız edilmemelerini sağlamak. Bunlar gönüllü rehber oldukları için her hangi bir ücret karşılığında görevi yapmıyorlar. Çocukların hediye ve harçlıkları biz kendimiz tedarik edeceğiz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından, törene katılanlar eski Van evininin önünde birlikte sohbet edip çay içtiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?