5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Turizm sektörü işçi arıyor

Van'da, turizm sektöründe çalışmak üzere bin 50 işçinin arandığı iş için, 2 hafta boyunca sadece 120 kişinin başvurduğu bildirildi.

Çarpanak Turizm firması çalışanlarından Tur Operatörü Medeni Tokuş, 5 yıldızlı otellerde çalışmak üzere işçi aradıklarını belirtti. Ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan Joy Group bünyesindeki 5 yıldızlı otellerde çalışmak üzere Van'dan bin 50 kişi seçeceklerini belirten Tokuş, kendilerine en az ilkokul mezunu olan 14-25 yaş arasındaki bay ve bayanların müracaat etmesi gerektiğini söyledi. Van'dan seçilecek bin 50 kişinin Alanya ile Manavgat mesleki eğitim merkezleri ve Joy Group İşletmeleri işbirliğiyle düzenlenen meslek eğitim programlarına katılacağını söyleyen Tokuş "Bu eğitimler esnasında vatandaşlarımıza iş yerimizden maaş ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre hastalık, iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası yapılacaktır.
Eğitim ve yapılacak sınavlarda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı meslek diplomaları verilecektir. Diploma almaya hak kazananlar daimi kadro sözleşmesiyle 5 yıldızlı otellerimizde istihdam edilecektir" dedi.

İş için Antalya'ya gidecek olan vatandaşlardan hiçbir şekilde bir para talep etmediklerini dile getiren Tur Operatörü Medeni Tokuş, buna karşın iş için 2 hafta boyunca sadece 120 kişinin başvurduğunu söyledi. Vatandaşların konu hakkında çekingen davrandığını dile getiren Tokuş "Vatandaşlarımızın otobüs parası bile otellerimiz tarafından karşılanacaktır. Bu Vanlılar için çok büyük bir imkandır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?