2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Turizm sorunları masaya yatırıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın başkanlığında toplanan seyahat acenteleri ve otel sahipleri turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı. 

Turizm alanında faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve otel sahipleri Merit Şahmaran Otel'de bir araya geldi. 

Milletvekili Gülşen Orhan'ın başkanlığında toplanan turizmciler, Van'daki tarihi ve kültürel yapılar ile sayısı her yıl giderek düşüş gösteren turistlerle ilgili sorunlar üzerinde tartıştı. Tek tek söz alan katılımcılar, böyle bir toplantıyı organize ederek başkanlığını yaptığı için milletvekili Gülşen Orhan'a teşekkür ederken, yaşanan sıkıntılar hakkında görüşlerini belirtti. Turizmciler toplantıda, eğlence yerlerinin artması, İran'la sınır kapısının açılması, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin ibadete açılması, Tatvan'daki Liman Başkanlığı'nın Van'a alınması, turistlerin fazla konaklama yapmaları için ören yerlerinin arttırılması ve bu yerlerin çevresinin korunması, yol güzergahlarının düzeltilmesi, Van'ın her hangi bir turizm stratejisinin bulunmayışı, eski Van şehrinin restorasyon edilmesi, Özalp Kapıköy Sınır Kapısı'nın transit geçişe açılması, tarihi ve kültürel yapıların korunması, açık ve kapalı bir Urartu müzesinin inşa edilmesi, İran'dan Van'a uçak seferlerinin düzenlenmesi, Abalı Kayak Merkezi'nin kış sporlarına hazırlanması, Van Gölü üzerinde sportif faaliyetlerin arttırılması, Van Gölü suyunun cilt hastalıklarına iyi geldiği konusunda tescillenmesi ve Ermenistan sınır kapısının açılması konularını dile getirdi. 

Toplantıya başkanlık eden AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise, turizmciler tarafından sıralanan sorunların büyük bir kısmı üzerinde çalışmaların başlatıldığını söyledi. Orhan, Abalı Kayak Merkezi projesinin tamamlandığını, Hoşap Kalesi için 100 bin YTL'lik bir kaynağın aktarıldı, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin yıkılmak üzere olan duvarları için 47 bin YTL ve Saray Sınır Kapısı'nın onarımı ve ışıklandırılması için 50 bin YTL'nin hazır olduğunu söyledi. Orhan, "Kültür ve Turizm Bakanı'nın Van'a gelişiyle birlikte bir müzenin yapılmasını talep ettik ve 2009 programına alınmasını istedi. Yer tespiti konusunda da bizden bilgi istendi. Yer olarak da Atatürk Kültür Merkezi'de bulunan mevcut kültür binasının kaldırılarak, yerine kapalı ve açık müze yapılmasını önerdik. Sahil yolu yapımı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne devredilerek, buraların dolgu çalışmaları devam etmektedir. Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin ibadethaneye açık olması ve Ramazan ayında turistler için açık yerlerin bulundurulması gibi konular ise kültürümüzle ilgilidir. Ayrıca bölge halkımız bu gibi yerlere tepki göstermektedir. Van Gölü üzerindeki faaliyetlerin artması için kapsamlı programların düzenlenmesi için gerekli görüşmeler yapılmıştır. Tarihi ve kültürel alanların korunmasına yönelik gerekli restorasyonların yapımı ve ören yerlerinin çevresinin korunması için eğitim seviyesini yükseltmemiz gerek. Bunlar takip ettiğimiz konuların başında geliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 09:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?