4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Turizmde büyük umut

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanır, bu yıl turizm beklentileri açısından çok iyimser olduklarını belirterek, "Geçen yıl yakaladığımız rakamların çok üstüne çıkacağımızı umut ediyoruz" dedi.

Van turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içerisinde olduğunu kaydeden Vali Tanılır, bunun da sonuçlarının şimdiden almaya başladıklarını ifade etti. İHA muhabirine turizmle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Tınılır, geçen yılın aynı dönemine oranla gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğunu belirterek, bu yıl turizm konusunda iyimser olduklarını ancak bazen iyimser olmanın yetmediğini kaydetti.

Vali Tanılır, şunları söyledi:

"Bazen küçük bir hadisenin olması dışında çok farklı algılanıyor. Sanki bütün Van’da ciddi bir güvenlik problemi varmış gibi algılanıyor. Bu da fena halde turizmi baltalıyor. Van’da huzur ve sükunet ortamı var. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde Van’a gelip istedikleri yerleri ziyaret edebilirler. Ufak bir iki olay vatandaşlarımızın gözünü korkutmamalıdır. Bir de Vanlı hemşehrilerimize sesleniyorum. Lütfen bu huzur ve güvene sahip çıkalım. Bunu bozmak isteyen bir takım çevrelere prim vermeyelim. Onları gördüğümüz yerde dışlayalım birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım ki memleketimiz kazansın. Bizler kazanalım. Aksi takdirde huzur ve güvenin olmadığı yerde refahta olmaz, zenginlik de olmaz. Sıkıntıyı yine vatandaşlarımız çekecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 14:23:29
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?