2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Türk bayrağını da indirdiler

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nın organize ettiği yürüyüşün ardından çıkan olaylarda, kaldırımlar sökülerek birçok iş yerinin camları ile trafik ışıkları kırıldı, yollarda ateş yakılıp asfaltlara terörist başı Abdullah Öcalan'ın ismi yazıldı. Bir grup, Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü önündeki Türk bayrağını indirdi. 

Sabah saatlerinde DTP Van İl Başkanlığı önünde toplanarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı'na yürüyen kalabalığın büyük bölümü yapılan basın açıklamasından sonra dağılırken, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu, aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup ara sokaklara dağılıp çevreye zarar verdi. 

İş yeri camlarını, trafik ışıklarını kıran küçük yaşta çocuklar, dakikalarca saldırılarını sürdürdü. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü önündeki Türk bayrağını da indiren göstericiler, şehrin farklı bölgelerinde ateş yakıp kaldırım taşlarını kırarak çevreyi savaş alanına döndürdü. Kırılan kaldırım taşlarıyla yollara barikat kurulurken, asfalta ise ziftle terörist başı Abdullah Öcalan'ın ismi yazıldı. 

Yaşanan olayların sona ermesinin ardından, esnaf ellerine aldıkları fırçalarla kırılan cam parçalarını temizlemeye çalışırken, taşlarla kapatılan yollar ise çevrede bulunan sivil polisler tarafından trafiğe açıldı. 

Lastiklerle yakılan ateşin söndürülmesi için itfaiyeye haber verilirken, göstericiler tarafından indirilen Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü önündeki Türk bayrağı ise müdürlük yetkililerince yeniden yerine çekildi. 

Öte yandan meydana gelen olayların ardından 8 gözaltı yaşanırken, göstericiler tarafından atılan taşlardan dolayı 2 polisin yaralandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?