5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Türk Sağlık-Sen kadro istedi

Türk Sağlık-Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı, sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için dilekçe kampanyası başlattıklarını ifade ederek bu çalışmaya destek verilmesi çağrısında bulundu.

Sevdinoğulları İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Suat Sayıcı, sağlıkta uygulanan farklı istihdam modelleri ile aynı işi yapan, fakat farklı mali ve sosyal haklara sahip olan kamu çalışanlarının oluşturulduğunu belirtti. Bu uygulamaların çalışma barışını zedelediğini ve bunun sonucunda insanların eşleri ve işleri arasında tercihe zorlandığını ifade eden Sayıcı, işsizlik tehdidi ile sağlık çalışanına köle muamelesinin yapıldığını kaydetti. Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli istihdam modelinin yanlış bir uygulama olduğunu ilk günden beri dile getirdiklerini anlatan Sayıcı, "Fakat Sağlık Bakanlığı bu uygulamada ısrar etti. Bugün ne yazık ki 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşımızdan kimisi ailesine kavuşamıyor, kimisi evlenemiyor, evlenenler bir araya gelemiyor, çocuklarını göremiyor, kimisi göreve başladığı yerde ömrünün tükeneceğinden dolayı ümitsiz bir şekilde çalışıyor. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen özveri ile hizmetini yürütüyor. Sözleşmeli personelin sorunlarının çözümü için sürekli yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sözleşmeli personele tanınan haklar yeterli değildir. Bu personellere kısıtlı haklar verilmesi yerine kadrolu memura tanınan tüm hakların aynı biçimde sözleşmeli çalışanlara da tanınmasını istiyoruz. Kısacası sözleşmeli personele hak ettiği kadrosunu verin, çalışanları sorunlardan kurtarın, onların güzel ve huzurlu bir yuvası olmasını sağlayın. Hiç kuşkusuz ki sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi için mücadele büyük ve zor bir mücadele olacaktır" dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmeli çalışanları mücadeleye çağırdıklarını, bunun ilk adımı olarak dilekçe kampanyası başlattıklarını anlatan Türk Sağlık-Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Buradan sözleşmeli çalışma arkadaşlarımıza sesleniyorum. İnternet sitemizden, işyeri temcilerimizden veya şubemizden temin edebileceğiniz dilekçeleri imzalayın. Biz onları sizin adınıza Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve siyasi partilerin grup başkan vekillerine teslim ederek, 'Yeter artık 50 bin kişinin sorununu çözün' diyeceğiz. Her platformda sözleşmeliye kadro talebimizi gür bir sesle dile getireceğiz. Eylemse eylem, kampanya ise en iyi kampanyayı biz düzenleyeceğiz. Bu mücadelede bize destek verin. Bu sorunu sendikamızdan alacağımız güçlü el birliği içerisinde çözelim."

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kiper IP: 88.230.71.xxx Tarih : 23.02.2009 02:19:54

Teşekkür ederim sayın suat başkanım böyle girişimlerde bulunduğunuz için ,girişimlerinizin devamını bekliyoruz