3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Türkiye Okuyor' kampanyasına destek

Erciş ilçesinde faaliyetini sürdüren Özel Altın Kalpler Eğitim Merkezi 'Türkiye okuyor' kampanyasına destek olmak için çalışmalar başlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı koordinatörlüğünde ülke genelinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasına Erciş Özel Altın Kalpler Eğitim Merkezi'nde bulunan öğretmen ve öğrenciler de katıldı. Merkez Müdürü Veli Çelik, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelerek katıldıkları faaliyet hakkında bilgi verdi. Merkezde 22 personeli ile birlikte mesai saatinden önce 20 dakika kitap okuduklarını belirten Çelik , kampanyaya destek vermelerinin özel sektörü bu yönde harekete geçirmek olduğunu söyledi. Merkezde eğitim alan öğrencilerin genel itibarıyla okuma güçlüğü çeken öğrencilerden oluştuğunu da anlatan Çelik, "Merkezimizin kurucusu sayın Osman Nuri Barutçu, öğrencilerimizin seviyelerine göre okuyacakları her kitap için 5 YTL ödül vermeyi uygun görüp kampanyanın gelişmesine bu yönde de destek sağlamıştır" dedi.

Merkezin Eğitim Koordinatörü M. Fatih Bozkaya ise, amaçlarının eğitilmiş insanla aydınlık yarınlara ulaşmak olduğunu belirterek, "Kampanya ile birlikte düşük seviyede olan okuma alışkanlığını ileri seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?