6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Türkmenoğlu kapı kapı dolaşıyor

TÜRKMENOĞLU KAPI KAPI DOLAŞARAK TEŞVİKLERİ ANLATIYOR

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, bölgeye sağlanan teşvikleri kapı kapı dolaşarak vatandaşlara anlatıyor.

Bu kapsamda Edremit ilçesinin Köprüler köyünde yaklaşık 200 köylü ile bir araya gelen Türkmenoğlu, özellikle Van ilinde tarım hareketlerinin her geçen gün artmakta olduğunu, son 5 yıl içinde Van'da 50 bin üreticiye 363 milyon 234 bin TL destek verildiğini belirtti. Son çıkan Süt inekçiliği desteğinin bugüne kadar verilmiş en büyük destek olduğunu anlatan Türkmenoğlu, ''Verilen hayvancılık desteği yüzde 40 hibe şeklindedir. Bu kaçınılmaz bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. İlimizde bugün büyükbaş hayvan varlığı 150 bine düşmüştür. Bunun yükseltilmesi için verilen destekler iyi değerlendirilmelidir. Bunu kooperatiflerimize, köylülere ve besicilere iyi anlatmalıyız. Bunun için ev ev dolaşarak, teşvikleri anlatıp, bölge hayvancılığını geliştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Hedefleri içinde en çok hayvan hareketlerinin yoğunlaştığı Gürpınar ilçesinin Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi yapmak olduğunu belirten Türkmenoğlu, ''Kısa sürede müteşebbis heyet oluşturularak çalışmalara başlanılması gerekir. Böylece ilçemiz hayvancılığın merkezi olacak. Van'ın 2 milyon 100 bin hektar yüzölçümü içerisinde yüzde 66 çayır, yüzde 17 mera bulunmaktadır. Milli Birlik projesi kapsamında yayla ve mera yasaklarının kaldırıldı. Bunun sonucu olarak da tarım ve hayvancılık sektörünün daha cazibe bir hal alacaktır" dedi.

Türkmenoğlu, Van'da yılda 5 bin ton et, 250 ton bal ve 10 bin ton inci kefali üretiminin yapıldığını, bunların yükseltilmesi için de çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

TÜRKMENOĞLU KAPI KAPI DOLAŞARAK TEŞVİKLERİ ANLATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:19:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?