5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Türkmenoğlu VATSO'da

AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, çeşitli değerlendirmelerde bulunmak üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.


VATSO'da gerçekleşen toplantıda sınır ticareti, yeni teşvik paketi ve Van'ın acil çözülmesi gereken sorunları hakkında görüşüldü. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, sınır ticareti hakkında Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile fikir alışverişinde bulundu. Son çıkan kararname ile sınır ticaretinin bölgede beklentilerin çok uzağında yürürlüğe girdiğini belirten Kandaşoğlu, "Uzun yıllardır yeni bir sınır ticareti kararnamesi bekliyorduk. Ancak beklentilerimiz maalesef bu seferde karşılanmadı.
Tüccar ve esnaflarımızın bu beklentileri maalesef karşılanamadı" ifadesini kullandı.


Kandaşoğlu, hükümet tarafından son çıkarılan teşvik paketinin de bölgenin cazibe merkezi olmasında çok etkili olamayacağını belirterek, "İlimiz yeni çıkarılan teşvik yasasında 4. bölge konumuna alınmıştır. Kapsamı oldukça geniş tutulan 4. bölgede yer alan ilimiz bu şartlarda maalesef yatırımcılar için çok da cazip kabul edilmeyecektir. Zira bu kapsama alınan iller ilimizden daha avantajlı durumdalar. Bu nedenle teşvik yasasının da dışardan gelecek yatırımcılar için kabul göreceğini sanmıyorum" dedi.


Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise hem sınır ticareti hem de çıkarılan teşvik paketi için uygulamaların başlaması gerektiğini belirterek, "Öncelikle sınır ticareti ve yeni çıkan teşvik yasasının uygulamaya geçmesini beklemeliyiz. Ben bu konuda güzel çalışmalar olacağına inanıyorum. Hükümetimizin çalışması yerinde bir çalışma olmuştur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?