2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Turkuaz Futbol takımı kuruluyor

Van'ın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Turkuaz isimli proje etkinlikleri kapsamında sokakta çalışan çocuklardan oluşan bir futbol takımı kurulacağı belirtildi.


İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nun görüşleri doğrultusunda hazırlanan Turkuaz isimli proje ilçede büyük bir başarı ile yürütülmeye devam ediyor. Genel koordinatörlüğünü Başkomiser Tümer Yılmaz'ın yaptığı ve uygulandığı süre boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete tarafından desteklendiği proje kapsamında Turkuaz isimli bir de futbol takımının kurulması çalışmalarına başlandı. Kurulacak olan futbol takımı ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete başkanlığında, aralarında ayakkabı boyacılığı, el arabasıyla yük taşıyan, simit ve mendil satan yaklaşık 50 çocuğun katıldığı bir toplantı yapıldı.


Toplantı da çocuklara Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin katkılarıyla çay ikram edilip bere ve eldiven dağıtılırken, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete öncelikle amaçlarının eğitimlerini ilköğretim okulundan sonra yarıda bırakmış olan çocukların eğitimlerine devam etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Mete, ayrıca ilçede yaşayan başta gençler ve çocuklar olmak üzere vatandaşla polis arasında birlik beraberlik sağlandığını ifade ederek, çalışmaların başarıya ulaşması için aynı kararlılıkla faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Kurulacak olan futbol takımına sadece seçilecek olan çocukların değil, seçilmeyen çocukların da istedikleri takdirde gelerek antrenmanlara katılacaklarını anlatan Mete, "Çocuklarımız Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personel refakatinde antrenmanlarını yapacaklardır. Futbol takımının kurulmasının ardından, çocuklarımız ilk maçlarını polis ağabeylerine karşı yapacaklardır" dedi.


''Sağlıklı Gençlik Aydınlık Türkiye'' sloganı ile Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte olunan Turkuaz projesi amacının; devlet vatandaş birlikteliğini sağlamak, madde bağımlılığı ile mücadelede toplumda farkındalık düzeyini arttırarak, bağımlılık yapan maddelere hayır denmesini sağlamak, terörün en önemli yönü olan şiddet ile mücadele ederek terörizm faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi, ayrıca toplumda yok denilecek kadar az olan trafik kültürünün kazandırılarak trafik kazalarıyla etkin mücadelenin sağlanması amaçlandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 16:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?