6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Turkuaz Hava Yolları'ndan ilk sefer

TURKUAZ HAVA YOLLARI'NDAN VAN'A İLK SEFER

Turkuaz Havayolları tarafından Ankara-Van arası düzenlenen ilk uçak seferi bugün gerçekleşti.

Ankara'dan kalkan ve saat 11.35 sıralarında Van Ferit Melen Havaalanı'na iniş yapan uçak, piste bekletilen itfaiye araçlarının su sıkması ile karşılandı.

Daha sonra aprona yanaşan uçaktan ilk olarak inen Turkuaz Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hidayet Aydoğan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir ve beraberindekiler tarafından karşılandı. Yolculara birer karanfil verilirken, Hidayet Aydoğan ise alana getirilen Van kedisini kafesinden çıkararak bir süre sevdi.

Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Hidayet Aydoğan, sektör olarak bugün mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyledi. Van'a ilk seferlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydoğan, bunun devamının da geleceğini belirterek, "Ankara merkezli seferlerimizi yapıyoruz. Ankara'dan İzmir, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Van, Batman ve Gaziantep olmak üzere 8 şehre tarifeli seferler düzenliyoruz. Günde en az bir defa olmak üzere seferlerimize başladık. Halkımızın bir yere sabah gidip akşam dönmesini sağlayacağız. Şu an için 6 uçağımız var. 2 tane daha geliyor, 8 uçağımız olacak. Önümüzdeki sene bu zamanlar bu rakam daha da fazla olacak. Ayrıca Van havacılık için çok önemli bir şehir. Coğrafi konumundan dolayı karayolu ile ulaşım gerçekten çok zor. Başlattığımız seferlerle Vanlıları hem Anadolu'ya hem de diğer yerlere ulaştırmayı sağlayacağız" dedi.

TURKUAZ HAVA YOLLARI'NDAN VAN'A İLK SEFER
TURKUAZ HAVA YOLLARI'NDAN VAN'A İLK SEFER
TURKUAZ HAVA YOLLARI'NDAN VAN'A İLK SEFER
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:03:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 14:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?