2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Türkülü kutlama

Van'da, 13-17 İlköğretim Haftası, Fevzi Geyik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, halkoyunları, öğrencilerin şiir ve yazılarını okumaları ile devam etti. Ardından Okul Müdürü Fırat Şad'ın kısa bir konuşma yapmasının ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, öğrencilerin gelecekleri olduğunu belirtti. Eğitim ve öğretimin önemine değinen Yıldız, Van'da tüm okul türlerinin bulunduğunu ifade etti. 

Başarılı öğrencilerin giderebilecekleri okulların mevcut olduğunu vurgulayan Yıldız, çok çalışmalarını istedi. Velilere de seslenen Yıldız, 2008-2009 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Çocuğunuza ayakkabı, önlük, kalem ve harçlık vererek görevinizi tam yaptığını zannetmeyin. Bunların takibi için en az 15 günde bir okula gelerek çocuklarınızın durumunu öğrenmelisiniz" dedi. 

Daha sonra öğrencilerin okudukları şiirler okuyup türküler söyledi. Konserin ardından yarışmalara geçildi. İlk yarışma çuval yarışıyla başladı. Öğrenciler çuvallara girip sekerek birbirleriyle kıyasıya yarıştı. İkinci olarak yapılan yumurta yarışında yarışmacılar metal kaşığın içine koydukları yumurtaları ağızlarına alarak başlangıç çizgisinden bitiş çizgisine kadar düşürmeden getirmeye çalışırken ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

Etkinliğin sonunda yarışmacılar ayaklara bağlanan balonları patlatmaya çalıştılar. Yapılan yarışmaların ardından kutlamalar Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın minik öğrencilere hediyeler dağıtmasıyla sürürken, kutlamalar öğrenciler tarafından seslendirilen şarkıların söylenmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?