2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

TÜRSAB heyeti Van'ı gezdi

Van'da düzenlenen Kültür Turizmi Sempozyumu VII. Doğu Anadolu Bölgesi Kültür Buluşması'na katılan Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) heyetine Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından ilin tarihi ve turistik yerlerinde gezdirildi.

VATSO Tubşa Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sempozyum çerçevesinde düzenlenen tura katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yönetim kurulu üyeleri ve seyahat acenteleri sahiplerine Akdamar Adası ve Van Kalesi gezdirildi. Gezi sonrasında VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından ortak bir basın açıklaması yapılarak, Van ve bölge turizmi değerlendirildi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Van'ın Türkiye'de önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, "Yıllar önce her anlamda daha modern bir kent olan Van, artık kabuğunu kırmalı. Turizm tesisleri ile gelen konuklara en iyi şekilde hizmet verilmeli. Yiyecek ve içecekleri konusunda turistlere engel çıkarılmamalı. Kentte turizm bilinci oluşturulmalıdır. Bunun için tüm kurumların söylemlerden vazgeçip icraat yapması gerekir. Van Gölü sahilleri kirlilikten arındırılıp, turizmin hizmetine sunulmalı" dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise yaptığı değerlendirmede, kentin tanıtımı konusunda üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kandaşoğlu, "Van'ın önemli turizm potansiyeline sahip bir kent olduğunu biliyoruz. Ancak bu kentin turizm kenti olması için her yönden kalkınması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 19:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?