3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

TURSAB Van projelerini anlattı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Abdullah Tunçdemir, turizmde en büyük sıkıntılarının Van ve bölgeye önyargılı yaklaşım olduğunu belirterek, sorunun güvenlik ayağının tamamlanması ile turizmde canlılık yaşanacağını ve bu konuda basına da büyük görevlerin düştüğünü söyledi. 

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Van'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Büyük Urartu Otel'de verilen iftar yemeğinin ardından TÜRSAB BYK bürosunda bir açıklama yapan Başkan Abdullah Tunçdemir, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen gönül köprüsü gibi turizm köprüsü kurmak istediklerini söyledi. 

Konuşmasında yapacakları çalışmalara da değinen Abdullah Tunçdemir, öncelikli hedefleri arasında Van'daki turizm potansiyelini harekete geçirmek olduğunu belirtti. Tunçdemir, "İlimiz ve bölgemizin kalkınması ve medya temsilcileri ile kaynaşmak için bu iftar yemeğini düzenledik. BYK olarak önceliklerimiz arasında ilimizin turizmini daha çok geliştirmek amacıyla neler yapılacağı üzerinde duruyoruz. Bu bağlamda ilk olarak ilimizde bir 5 yıldızlı tesis kurma çalışmamız oldu. Bununla birlikte otantik bir Van evini TÜRSAB evi olarak düzenleyip kültürümüzü gelen turistlere yaşatmak istiyoruz. İlimizin hak ettiği yere gelebilmesi için turizmi canlandırmak için girişimlerimiz oldu. Bu konuda en büyük sıkıntımız Van ve bölgemize olan önyargılı yaklaşımdır. Bu yaklaşımın en büyük sebebi güvenlik ve terör olayları ile ilgilidir. Güvenlik ayağı tamamlanırsa geri kalan sorunlar kendiliğinden çözüme kavuşur. Yapacağımız çalışmalarla gönül köprüsü gibi turizm köprüsü oluşturmak ve bölgeye hak ettiği turisti çekmek istiyoruz. Bu konuda basına da büyük görevler düşmektedir. Bizi desteklediğiniz sürece sorunların üstesinden çok daha rahat bir şekilde geleceğimize inanıyorum" dedi. 

Abdullah Tunçdemir, BYK görev yetkileri ve çalışmaları hakkında da bilgi vererek, basın mensuplarının fikir ve önerilerini dinledi. 

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker ise bölge turizminin kalkınması için TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından yapılacak çalışmalara imkanları nispetinde destek olacaklarını belirtti. Toker, özellikle bölgeye olan önyargının kaldırılması ve bölgenin güvenli bir yer olduğunun kanıtlanması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. 

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Fatma Atlay yaptığı açıklamada bölgenin çok huzurlu bir yer olduğunu ancak bunun farklı şekilde yansıtıldığını dile getirdi. Atlay, "Van, batıdaki birçok şehirden çok daha huzurlu ve güvenlidir. Ancak yaşanan küçük olumsuzluklar farklı lanse edildiği için turistler bölgemizi tercih etmiyor. Ben bunun canlı şahitlerinden biriyim. Van'a gelmeden önce buraları çok farklı biliyordum. Ama gelip gördükten sonra yanıldığımı gördüm. Bu konuda özellikle basına büyük görevler düşmektedir. Sizler bize yardımcı olursanız bölgedeki yanlış intiba kaldırılır ve turizmde canlılık yaşanmasını sağlayabiliriz" şeklinde konuştu. 

İftar yemeğine Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir, Şehrivan Gazetesi imtiyaz sahibi Aziz Aykaç, BYK Başkan Yardımcısı Ömer Türkoğlu, Sayman Gökhan İlik, Üye Mehmet Şevli ve çok sayıda basın mensupları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 09:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?