7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Tutuklanan Van eski vekili Hamit Bayram'ın sağlık durumu iyi

Hamit Bayram'ın polis gözetiminde iken kaçırılmasının ardından tutuklanan ve önceki gün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Van M Tipi Cezaevi'nden Bitlis E Tipi Cezaevi'ne nakledilen Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın avukatlarından Van Bölge Baro eski Başkanı Hüsnü Ayhan, Adalet Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda güvenlik gerekçesi ile Van'dan Bitlis'e nakledilen müvekkilini cezaevinde ziyaret etti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ayhan, Mustafa Bayram'ın nakil sırasında sadece bir tansiyon problemi yaşadığını, kalp krizi geçirdiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Ayhan, "Müvekkilim bu rahatsızlığı sebebi ile nakilden önce Edremit İlçesi'ndeki Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürülerek muayene ve tedavi edilmiş, daha sonra Bitlis'e götürülmüş. Ben de nakilden sonra Bitlis'e gelerek E Tipi Cezaevi'nde kendisini ziyaret ettim. Sağlık durumu gayet iyi ve bir problem yok. Müvekkilim tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'ne göre Bitlis E Tipi Cezaevi koşullarının daha iyi olduğunu, durumundan memnun olduğunu belirtti" dedi.

Avukat Hüsnü Ayhan, Mustafa Bayram'ın 10 Temmuz tarihinde tutuklanmasının ardından 12 Temmuz tarihinde bir üst mahkeme olan Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları tutuklanma kararına itiraz ve Bayram'ın tahliyesi başvurusunun reddedildiğini hatırlatarak, "Bu aşamadan sonra savcılığın dava açıp iddianameye bağlamasını bekliyoruz. Daha sonra ilgili mahkemeye tutuklama kararına itiraz talebimizi yapacağız" şeklinde konuştu.

iha-bitlis
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 16:01:05
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 18:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?